Τα καλύτερα Tip για να ανάψεις το τζάκι σου εύκολα!


Είσαι πρωτάρης ή δεν έχεις βρει ακόμα τον ιδανικό τρόπο για να ανάβεις το τζάκι και σου φαίνεται δύσκολο?

Δεν είναι δύσκολο θέλει τρόπο… ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για άναμμα που πετυχαίνει κάθε φορά…

                                                     

1. Συντήρηση: Καλό είναι πριν χειμωνιάσει για τα καλά… να βεβαιωθείς ότι το τζάκι σου είναι λειτουργικό και ασφαλές. Βεβαιώσου ότι η καμινάδα είναι σε καλή κατάσταση, αν έχεις πάνω από δύο χρόνια να την καθαρίσεις καλό είναι να εμπιστευτείς έναν ειδικό για το καθάρισμα της.

2. Για να ανάψεις το τζάκι εύκολα και γρήγορα δεν αρκεί μόνο να έχεις ξυλά! Για το καλύτερο αποτέλεσμα θα χρειαστείς προσανάμματα – Δαδί, ψιλά ξυλά, και ξυλά για τζάκι.

Tip: Tα ξύλα για το τζάκι που μπορείς να προμηθευτείς δεν είναι όλα κατάλληλα για το άναμμα. Κάθε είδος έχει διαφορετικές ιδιότητες και συμπεριφορά στην καύση.

3. Η λογική είναι απλή… “Από το μικρότερο στο μεγαλύτερο” θα ξεκινήσεις με 2-3 κομμάτια Δαδί. Το Δαδί είναι φυσικό προσάναμμα, δεν έχει χημικά πρόσθετα και είναι εξαιρετικά εύφλεκτο λόγο τις περιεκτικότητας του σε φυσικό Ρετσίνι.

Τιp: Το Αυθεντικό Δαδί παίρνει μπροστά με αναπτήρα δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να ανάψει. Για περισσότερα σχετικά με το Αυθεντικό Δαδί www.ecofirestarter.gr/el

                                                 

Στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσεις ψιλά-λιανά ξύλα (δηλαδή κλαριά), 4-6 κομμάτια τοποθετούνται πάνω στο Δαδί, και με αυτό τον τρόπο φτιάχνεις θράκα, δηλαδή βοηθάς τα μεγαλύτερα κομμάτια ξύλων που θα βάλεις στην συνεχεία να “αρπάξουν” γρηγορότερα.Τιp: Η φωτιά χρειάζεται την κυκλοφορία οξυγόνου για να έχει μέγιστη απόδοση στην καύση! 


Έχεις ακόμα απορίες για το άναμμα και τα καυσόξυλα που χρειάζεσαι? info@tauruswood.gr | 2114069360 | 2112134731

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elGreek